Considerations To Know About Topraksız tarım

seven hundred yıl önce) bitişinde ortaya çıkmış gibi görünüyor. Bu zaman diliminde sıcaklıklar arttı, buzullar eridi, deniz seviyeleri yükseldi ve Dünya'daki ekosistemler yeniden düzenlendi.

Yukarıdaki örnekleri de dikkate alarak topraksız tarımda neler yetişir sorunuza alternatif cevaplar bulabilirsiniz.

Su, borular vasıtasıyla ekinlerin yetiştirildiği tanka geliyor. Dengeli ve verimli halde işlemesi için azot döngüsünü kullanan akuaponik sistem, iki ana kısımdan oluşuyor. Akuakültür ve hidroponik kısım… Akuakültür kısmı balıkların yaşayıp beslendiği ve atık ürettiği bölüme deniyor.

Tarımda kullanılmadan önce zararlı atıklardan arındırılır. Böylece topraksız tarım için uygun konuma gelir. Hem balık hem de bitki üretimindeki entegrasyon ile polikültür sistem oluşturulur. (3)

Ayrıca sera ortamı, iklimden bağımsız işletilebilir. Bu küçük ve orta ölçekli iklim felaketlerinden etkilenmeden hasadı mümkün kılar.

Topraksız Yetiştirme: Toprak ile ilişkili hastalıkların ve zararlıların azalması veya ortadan kalkması mümkündür.

Topraksız tarım yada topraksız seracılık modelinde birim alanda daha fazla bitki yetiştirme imkanı vardır. Gübreleme ve zirai ilaç kullanımı daha az, hastalıklarla mücadele daha kolaydır.

Topraklı üretimde ihtiyaç duyulan suyun %ten’u kadar su ile üretim yapılabilir. Bu sayede topraksız tarımda, su tasarrufu da sağlanmış olur.

Buraya kadar okuduysanız, en azından büyüyen bitkilerle ilgileniyorsunuz. Tekniğiniz veya neyi geliştirmek istediğiniz önemli değil, ilk advertisementım daha yeni başlıyor.

Alan Verimliliği: Hidroponik sistemler, düşük alanlarda bile etkili bir şekilde kullanılabilir, bu da kısıtlı alanlarda tarım yapma avantajı sağlar.

Enerji Tüketimi: Hidroponik veya aeroponik sistemler genellikle enerjiye ihtiyaç duyar. Bitki lambaları ve pompa sistemleri gibi ekipmanlar elektrik tüketebilir, bu da işletme maliyetini artırabilir.

Üretim alanının yetersiz olduğu yerlerde sıklıkla aeroponik kültür yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çünkü aeroponik yetiştiricilikte uygun şartlar sağlandığında, bitkiler havada asılı tutularak da üretimin gerçekleşmesi sağlanabilir. Ayrıca bu kültürde, diğer kültürlere oranla daha hızlı bitki gelişimi olduğu read more gözlemlenmiştir.

İlk olarak sera kurulumu yapılacak arazinin tesviye edilmesi gereklidir. Bu işlem çok önemlidir. Arazi tesviyesi yapılmadan kurulan topraksız tarım serasında bitkilere uygulanan besin çözeltileri eşit miktar ve seviyede ulaşmayacağından büyüme aynı anda gerçekleşmeyeceği gibi su döngüsünde de issue yaşanır.

Bitkinin yetiştirilebilmesi için uygun bir arazi bulma gibi bir zorluk yoktur. Topraksız tarım, uygun sistemin kurulduğu her alanda üretim yapılabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *